|
Sabırsız Koç 21 Mart-20 Nisan Koçlar için dellenme vakti Bu Ramazan ayının en çok sizi hırpalayacağı kesin. Yok Ramazan'ın bir şey yapacağı yok da sorun sizde. Sabırsız kişiliğiniz özellikle iftar saatlerinde bir tür transa girip dellenmenize neden olacak. Yemek için harcadığınız eforu Ramazan'ın bereketini yakalamakta kullansanız kuzu olurdunuz kuzu... İftar saatlerinde çevrenizden uzak durun.
UyuÅŸuk BOÄžA 21 Nisan-20 Mayıs Orucu uykuya tutturmayın Alın size Ramazan'ın hikmetinden nasiplenmeyip tepetaklak olacak bir burç insanı daha. UyuÅŸuk karakter bozukluÄŸunuz bu Ramazan'da had safhaya ulaÅŸacak. Ramazan’da pis boÄŸazınızı nasıl kontrol edeceÄŸinizi bilmediÄŸinizden orucunuzu uykuya tutturacaksınız. KardeÅŸim azıcık nefis terbiyesi öğreniniz ya, kafamı bozmayın. Oruçlu kafayla gelmeyeyim oraya.
Dedikoducu İKİZLER 21 Mayıs-21 Haziran Ramazan davuluna dönmeyin Ramazan da fırsattan istifade zayıflarım diye düşünüyorsunuz. Ama bir o kadar da midesine söz geçiremeyen varlıklarsınız. Haliyle iftardan imsak saatine dek sürekli tıkıştıracağınız için diyet yapma imkanınız yok. Sizi seneye sahurlarda çalınan Ramazan davulu niyetine kullanacağım.
Sarsak YENGEÇ 22 Haziran-22 Temmuz Takvim yaprağı entelleri sizi Bugünlerde tek entelektüel faaliyetinizin takvim yaprakları arkası okumak ve imsakiyeye bakıp dakika saymak olduÄŸu aÅŸikâr. Televizyonlarda ise yemek programları favoriniz. Bir ay boyunca benden uzak duracak olmanız da büyük mutluluk. Ramazan’dan sonraki 11 aylarda görüşmek üzere...
Kabadayı ASLAN 23 Temmuz-23 Ağustos Sahursuz oruç tutmak ha! Eh aslansınız ya, kuyruğu olur olmadık yerde kaptırmazsınız ya, illa ki her konuda övünecek bir özelliğiniz vardır ya! Peh peh peh! Gözlerim yaşardı. Demek Ramazan ayı boyunca oruçlarınızı sahursuz tutuyorsunuz. Duyan da vay be diyecek, öyle mi? Sizin gibi iftar sofrasında her defasında bir kuzu hacmindeki yemeği mideye indirsem ben de sahursuz tutarım. Hem de iki ay...
Kuruntulu BAŞAK 24 Ağustos-23 Eylül 11 aylara hayıflanmak Herkes mübarek Ramazan ayı geldi diye sevinirken, sizin mübarek 11 aylar özlemi içerisine girmeniz anlaşılır gibi değil. Ben uyuz olmayayım da kim olsun? Elime verseler sizi kabak kemane yapar, bağırta bağırta bir lokantanın canlı faslında çalardım. Mübarek 11 ayları özlemek ha, aferin. Sağdan devam edin.
Dengesiz TERAZİ 24 Eylül-23 Ekim İşkembeden müteşekkil mide Her Ramazan olduğu gibi yine bu Ramazan'da da iftar davetleri arasında kendinizi koşturuyor bulacaksınız. Sizin adınıza üzülüyorum. Çünkü her gün "Bugün yine fazla kaçırdık" pişmanlığını yaşayacak, üstelik Ramazan sonuna işkembeden müteşekkil bir mide ile çıkacaksınız.
Zehirli AKREP 24 Ekim-22 Kasım Nerede o eski akrepler? Nedense her Ramazan ayında üzerime bir özlem çöküyor. Eski akrepleri yâd ediyorum. Bak yine çöktü. Şen-şakrak, güleç yüzlü, insancıl eski akrepleri özlüyorum. Gözümde tütüyorlar. Zevkle hazırlanmış iftar sofraları kadar manidar, Direklerarası Şenlikleri kadar neşeliler. Bir de size bakın. Boy aynası tutsam kibrinizden aynaya sığmazsınız.
Palavracı YAY 23 Kasım-21 Aralık Açlık başınıza vuracak Ramazan ayının bu ilk günlerinde açlıktan kaynaklanan göz kararması, beyin dumuru ve bilumum küçük çaplı hastalıklar yaşayacaksınız. Yaşadığınız açlık nedeniyle sinir katsayınızda belirgin bir yükselme gözlemlenebilir. Sizi yatıştıracak tek şey mükellef bir iftar sofrasıdır. Onu da bulamayacağınıza göre kafanızı nereye vurursanız vurun.
Dikkafalı OĞLAK 22 Aralık-20 Ocak Haftalık iftar durumu Ramazan ayının bereketi sizin semtinize uğramamış gibi görünüyor. Çünkü sizin Ramazan ayından anladığınız şey her zaman olduğu gibi yine beleş yemek olacak. Bu hafta iftar davetleri konusunda işler kesat; ama sonraki haftalarda belirgin bir iftar daveti artışı olacak. Sıkın dişinizi...
Terelelli KOVA 21 Ocak-19 Şubat Kıtlıktan mı çıktınız mübarek? Uyku sorunlarınız Ramazan'la birlikte yine had safhada. Sahuru yaptıktan sonra uyuma eğiliminiz artarak devam ediyor. Hadi bu bir tercih meselesi, sesimi çıkarmayayım. Ama iftar saatinde kıtlıktan çıkmış çekirgeler gibisiniz. Hele bir de açık büfe yemek veren bir yerdeyseniz haliniz korkunç. Sanki 11 ay oruç tutmuş gibi saldırıyorsunuz yemeklere. O midenizdeki yemek dolabını kaç soda eritir bilemem.
Sefil BALIK 20 Şubat-20 Mart Uhrevi duygular çıkışta Bir yıl boyunca yaşadığınız saçma sapan yaşam tarzınıza çekidüzen vermek için her yıl olduğu gibi yine Ramazan ayını beklemeniz benim için sürpriz değil. Uhrevi duygularınız gezegenler arasındaki transit geçişlerle de bağlantılı olabilir. Sorun değil, önemli olan sizin 'pambık' gibi bir insan olmanız. Ay ay, ay! Tadından yenmiyorsunuz vallahi. Bir parça da limon sıkınca üzerinize harika bir iftar menüsüne dönüşürsünüz.[/
_________________ No No
|